Hjärtat värker....

Nästan varje morgon när vi kliver upp så frågar vår son, är jag ledig idag? Då säger vi; nä´ idag måste vi gå till jobbet. Då kommer följd frågan, hur många dagar är det kvar tills jag får vara ledig. Då måste vi räkna tillsammans på fingrarna hur många dagar det är kvar. Det är en stor besvikelse för honom. Men när vi är på dagis så är allt bra.

En morgon när han vaknade så längtade han så till gammelfarmor i Lappträsk, sedan längtade han efter mamma, pappa,mormor och morfar. Han ville vara ledig i tio veckor. Jag förklarade för honom att vi snart skulle åka till gammelfarmor och vi har ju vara ledig i flera veckor när vi var med på älgjakt.

Ikväll när han skulle sova så ville han att jag skulle ligga en stund bredvid honom men jag sa att  skall gå ut på en promenad med Felix så han får kissa och bajsa. Då sa han, men jag tycker ju om dig mamma.

Mitt hjärta värker så när jag hör sådana saker....
Jag gick in till honom gav han en kram och sa god natt.

Jag kanske skulle ha skitit i promenade och lagt mig med honom, vad är rätt, vad är fel....

Jag är ju av den sorten att barnen ska somna själva, så har vi alltid haft det hos oss och det har fungerat toppen.






Tacksam och Glad





Gissa om det var någon som blev glad när vi öppnade dörren till garaget och han fick se sin nya cykel....
Han blev så glad att han knappt kunde prata. Han slängde sig kring halsen på oss och sa tack snälla mamma och pappa, jag tycker om er, vad ni är snäll. Efter en stund så sa han, men jag skulle ju få en ny cykel nästa sommar, nu kommer det ju snart snö. Ja, vad säger man då? Jag sa något i stil med att du är ju så duktig på att cykla så vi tyckte att du kunde få en nu. Ögonen bara lyste på honom. Så nu cyklar vi mest hela eftermiddagarna. Ibland lyssnar han på oss men gatan är som en magnet.
Han är så otroligt tacksam, det är så roligt. Nu är han äldre och förstår mer.


I söndags trottsade vi stormen och åkte ner på Notudden tillsammans med Fia, Elias, Simon och Theodor. Där nere blåser det ju alltid så ni kan ju bara tänka er vad det stormade då.
Jag var alldeles kall ända in i märgen. Barnen hade det jättetrevligt och det var ju det som var det viktigaste.

Vilket fin lekpark vi har, bara synd att den inte utnyttjas mer. Man kan ju faktiskt göra utflykter dit. Packa sin lilla picknick korg och åka ner dit och grilla korv m m.

      


Cykel






Ikväll har jag varit till min arbetskompis Karin och inhandlat en jättefin cykel
till vår son som lärt sig cykla utan stödhjul.
Jag hoppas att han blir jätteglad imorgon när han ska få cykla med den till dagis.
Jag har sagt att han skall få en ny cykelnästa sommar.
Den cykel som han har nu är lite förliten, benen får arbeta jättemycket men det kanske är bra för då blir han trött fort. Jag har just ränsat lite lingon som vi har fått av farmor Inger, det är ju alltid bra att ha i frysen fast vi äter inte så mycket lingon.  Nu har det gått två dagar av denna vecka, tänk att dagarna går så fort...


Sov gott alla bloggläsare.....








Äntligen helg...

Vad det ska bli skönt med helg. Denna helg ska jag inte göra mycket. Min kära vän Monica ringde just och berättade att dom skulle äta tacos till middag. Vad gott sa jag och hon förstod piken..så dit ska vi direkt när jag slutar.
Emil har blivit hämtad av mormor så han är redan i Mattis. Igår när vi hade varit på gymmet samt varit på cykeltur så ville han vara hos mormor i flera veckor. Så han ringde mormor och frågade om han fick vara där i flera veckor, så det är inte säkert att han vill följa oss hem ikväll.

Nu slutar jag snart så vi hörs senare...

Trevlig helg alla nära och kära!!!

Helgen som ...

Helgen som var så hände det rätt mycket hos oss, vår son har nu lärt sig att cykla utan stödhjul. Gissa om det är någon som är lycklig. Tidigare i sommar har han cyklat i Mattis hos mormor och morfar utan stödhjul men hemma har han inte velat göra det. I söndags när jag höll på att göra höst i mina blomlådor under fönstrerna så höll han på med cykeln. Efter ett tag så ropar han på mig att jag ska titta, då kom han cyklandes på gatan. Jag skyndade mig efter kameran men batteriet var tomt på ström.
Senare på kväll tog vi en cykeltur till Gunnel, som också höll på att göra höstfint hemma i trädgården.

I lördags tog jag upp potatisen i stugan, det blev inte mycket men det räcker till oss. Söndag så styckade dom kött så då hade vi lite att göra på em när vi kom hem. 

I måndags åkte vi ner till Mattis för där bjöds det på mat och efter det tog jag upp lite potatis. Magnus hjälpte mamma med extraljusen till bilen. 

Ikväll har Anna varit på vårat jobb och visat kläder. Hon säljer ett klädmärke som heter Capri collection. Så där gick det lite pengar. Usch, det går inget bra för mig att spara. Jag tycker det är jättesvårt att spara på hösten, man vill ha så mycket nya kläder. 

Är det någon som vet någon bra sida där man kan göra roliga och annorlunda julkort? Jag hade tänkt vara ute i god tid. Jag var ute i god tid förra året men ändå så fick vi inga och det var inte roligt. 

Nu har jag fotat vårat hus sedan det blev färdig målat;





 


Höst...

Nu börjar hösten komma med storm steg...

Dagarna är ju jättefina, solen skiner och höstfärgerna har börjat komma i träden. Imorse var jag och gick min morgonspromenad, luften var så frisk och lite kylig. Ikväll har vi paketerat älgkött. Till  helgen blir det mer kött för idag har Bosse skjutit den sista stora älgen. Sedan har dom kalvarna kvar att skjuta. Det känns skönt att älgjakten är "över" tycker jag. Till helgen blir det att åka till stugan och ta upp potatisen, plocka lite enbärsris som man kan ha i blomlådorna nu när man städat bort blommorna. Det ser så tomt och tråkigt ut just nu.

På jobbet har vi mest haft möten. Vi har haft besök från Uppsala, våra chefer.

Ha´ det bra, sov gott!!!!

Bilder från älgjakten m fl

     


     

Älgjakt...

I fredags sköt farfar en älg. Det var så lyckat att Emil hann vara med på älgjakt under sina två veckors ledighet. Det var ju en anledning till att vi var lediga denna vecka också.

Så vi åkte upp till stugan där vi sedan följde m Magnus för att hämta denna älg. När vi kom fram till älgen var han lite rädd. Emil plockade mest blåbär för det fanns det gått om. När dom hade lastat älgen på släpet så frågade jag Emil om han ville sitta på den men inte det. Han sa att den var ju så blodig.
Sedan när vi kom till farmor och farfar och skulle hänga upp den i slaktbodan så var han inte så rädd. Emil kände älgen i öronen om den hade kottar och om den luktade illa om fötterna. Emil var med hela tiden och frågade en massa saker så att "gubbarna" vart lite små irro.

Idag (söndag) så har vi klippt ner alla blommor, klippt gräset för sista gången detta år, hoppas jag. Vi har städat bilen invändigt. Anna har varit hit och vi har skickat lite blommor med henne.

Nu skall jag gå till min kära tvätt som längtar att få komma ut från tvättmaskinen... för imorgon börjar en ny vecka.

Bilder kommer senare.....

Nu har två veckor gått....

Jag och Emil har nu varit lediga två vekor, det är superskönt att bara vara ledig och inte ha en massa måsten. Jag har ju inte varit ledig nå under sommaren så då tog jag fp två veckor.

Veckorna som varit har vi inte gjort mycket men vädret har ju varit så trist hoppas att det blir bättre.
Magnus har varit på älgjakt, bott i stugan hela tiden. Jag och Emil har bott hemma i Jokkmokk till i fredags.

Måndag den 1 sep;
På morgonen har jag putsat några fönster, det hör inte till mina favoritsysslor. Men ibland måste man bara göra det :(.
Idag har vi hämtat Elias från dagis. Emil har saknat Elias när han inte varit på dagis. Vi bjöd farmor och farfar på middag. Under helgen hade jag pratat m Emil att han skulle sluta m tuttar, frågade honom vart han ville skicka dem och det var till älgbebisarna. Så vi satte alla tuttar på ett snöre och skickade dem till älgbebisarna.
Magnus fick ta med sig dem till älgbebisarna och det gick toppenbra. Inte en enda tårar, det tycker jag är superbra!!! Han som verkligen älskat sina tuttar och helst velat ha flera.

Tisdag den 2 sep;
Idag har vi mest latat oss. Vi har varit till Mattis en sväng men annars trivs vi jättebra att bara vara hemma.

Onsdag den 3 sep;
Idag har vi varit i Mattis hela dagen och skött om morfar för mormor och moster G-B har varit i stor stan och shoppat.
Emil fick följa med Elias och Fia på gympa. Men han är inte så förtjust i det. Magnus hämtade honom från gympan men han hade mest tittat på och så sa han att han var livrädd för alla människor. När man frågar om han ska gå dit så vill han inte. Han säger att han skall börja när han fyller fem år.
Magnus ringer från stugan och berättar att det är en liten kille som sprungit vilse i fjällen, att han åker upp dit och hjälper till att leta honom.

Torsdag den 4 sep;
Jag och Emil sover länge idag. Vi blir väckt av telefonen, det är Magnus. Han berättar att den lilla killen är återfunnen och att han lever. Vad  skönt....
Ikväll skall mormor jobba så jag och Emil åker ner för att sköta om morfar. Magnus kommer ner en sväng innan han åker till stugan.
Jag och Emil sover över i Mattis.

Fredag den 5 sep;
Idag skall vi sköta morfar när mormor är på jobbet. Vi tar en promenad till moster G-B och Gunnar.

Bilder kommer senare, kunde tyvärr inte lägga in dem nu den säger bara error....

Höstmarknad

Vi har ju haft våran årliga höstmarknad. Den var inte stor i år men nog gick det lite pengar ändå.
Jag köpte inte en enda sak, inte ens sockar och plastpåsar. Emil han fick marknadspengar av mormor och morfar samt av Lars och Monika. Men inte ens han handlade upp alla pengar. Det blev en ballong, lite karusell och sedan ville han ha en ny mugg med sitt namn på. Det fick han köpa. Jag tyckte det var ett bra köp av honom.
Vi var inte ute speciellt mycket under marknade för vädret var inte så lysande.

Vi var ute och städade lite på tomten istället. Klippte häcken och rensade bort lite blommor.

På lördag kväll var jag, Monica och Emil ut på en promenad på marknadsområdet. Det var inte mycket folk ute då men folket kommer ju ut ganska sent här. Men vad man har läst i tidningen så har det ju varit stökigt.

Surströming på dagis

Våran föräldraförening tillsammans m dagis personal ordnade en surströmingsmiddag på dagis. Det var supertrevligt, barnen hade jätteroligt. Mat var jättegod. Jag vill skicka ett stort tack till alla som tillagat och ordnat denna middag, ni är guldvärda.

 
      


RSS 2.0