Grönt hår

I tisdags var jag till frissan och skulle toppa mitt hår lite. Emil fick följa med mig dit. När jag hade klippt mig ville han också klippa sig för han hade aldrig klippt sig hos någon frissa, berättade han.

Malin fixade så att han fick klippa sig lite. När han var färdig fick han grön färg i håret och en klubba. Det tyckte han var roligt så dit vill han gå och klippa sig.



Bilder från barnkalas & kräftskiva...

Elias morfar läser vad Bamse skrivit i brevet till barnen.            
Elias morfar läser brevet från Bamse, barnen går på skattjakt. Emil har hittat sin skatt, en godispåse.


Bilder från kräftskivan

         




Uppdatering....

Nu är det ett tag sedan jag uppdaterade bloggen men det har inte funnits så mycket tid till det, tyvärr,

Under denna tid har Emil varit på barnkalas hos Elias. Han hade sitt kalas ute i Skogskojan. Först träffades vi på Hembygdsgården sedan hade vi skattjakt till Skogskojan. Det var Bamse som hade skrivit och ritat kartan som dom skulle följa sedan så fick dom små uppdrag efter vägen. Ibland tyckte Emil det var lite läskigt men när vi kom fram till Skogskojan och dom hittade skatten var det ju jätteroligt.

Ihelgen som var så hade vi den traditionella kräftskivan i Strömnäs. Det var jätteskoj fast det var många som inte kunde komma och det var ju synd. Emil tyckte det var jätteroligt med sovfrämmande.  När vi just skulle sätta oss att äta dessa kräftor fick vi "oväntat" besök, Elias morfar och Lena kom paddlandes med kanot från Saskam. Det var jättetrevligt att dom ville komma. Jag hoppas att ni (H-G & L) tar med er instrumenten på nästa fest vi är tillsammans på.

Nu har jag och Emil ledigt i två veckor tillsammans. Vi har planerat en hel del men vädret vill inte riktigt vara på våran sida. Men så här blött var det förra gången jag var ledig. Men jag tycker det ändå är rätt skönt att bara vara ledig.

Emil har varit på 4-års kontroll på BVC och det gick bara bra. Han har även varit till tandläkaren och där var allt bra. 

Idag har vi varit barnvakt till lilla Liam. Han är ju så söt och go´. Emil tyckte det var jätteroligt att få vara barnvakt, han vill ju så gärna ha en lillebror sa han. Men igår ville han ha en storebror som kunde hjälpa han att städa på sitt rum.

Imorgon ska jag och min moster åka till stan en snabb sväng. Jag har inte tänkt handla något speciellt men det kan ju vara roligt att göra något annat än bara vara hemma. När jag kommer därifrån så är det surströmingsmiddag på dagis. Min kompis Maria fr Luleå kommer hem till Jokkmokk imorgon å bjuder på fika för att hon har just blivit mamma till lilla Alva som ni säkert sett i ett tidigare inlägg.



Liten söt flugsvamp



När vi gick på en em prommis från jobbet så upptäckte vi denna lilla flugsvamp i diket.
Det är jättelängesedan jag sett en sådan fin och lite flugsvamp.
Oftast är dom stora och så blekta i färgen samt "mosade".




Middag i Mattis...

 I söndags ordnade min mor middag i Mattis för mina kusiners barn med familj.

Stefan och Theres med lilla Hugo 6 veckor och Urban och Vanja med Liam 5 mån och Axel 7 år.

Dom där små är ju så söta och go´a så man vill ju bara äta upp dem.
Jag hade inte tid att äta någon mat för jag var ju barnvakt medans dom andra åt.



Hugo 6 veckor



Liam 5 mån



Emil och Axel

Skeppet...

På lördagen var vi först in på stan för att titta på gamla mopeder. Det var jätteskoj... Endel av människorna hade ju lagt ner massor med pengar och rustat upp sina gamla mopeder så dom såg ut som ny.
Sedan följde jag och Emil med på Nolia en stund. Under den korta tiden (2tim) hann vi tappa bort Emil. Jag och Magnus letade gummistövlar som Guntan beställt med oss, när vi vänder oss om är han putts väck. Tror ni inte att man får panik. Jag visste inte riktigt vart jag skulle börja söka. Jag och Magnus delade på oss, till slut hittade Magnus honom vid timmersläpen. Men han var inte ledsen. 

Emil ville åka ut till lekparken., så vi åkte ut till havsbadet.  Vi bestämde att vi skulle prova det nya som dom byggt, Skeppet. Det var liknande som Leos lekland i Luleå men inte lika stort. Men Emil tyckte det var superroligt. Själv tyckte jag att det var hemskt dålig luft, man blev helt trött i huvudet där inne.

Vi var och tittade när dom spelade bowling och det verkar ju roligt. Man kan även spela golf där.

      

Lillsemester på Piteå Havsbad

Ihelgen har vi varit på en liten semester till Piteå Havsbad. Varit på Nolia samt sprungit i affärer.

Jag, Monica, Emil och Kerstin gick på stan en hel dag. Det var jätteskoj och tack vare att Kerstin och Monica var med så kunde jag gå där och titta i lugn och ro. Tack!

Det blev inte så mycket inköpt men något klädesplagg följde med hem i väskan. När Emil sov i vagnen passade vi på att gå på Ekbergs och fika, titta på folk och bara mysa. Tänk att det kan vara så roligt att bara titta på folk, sådant man inte ser så mycket av här när man går på ett café. Men jag måste erkänna att jag är dålig på att gå på café här i Jokkmokk.

På em så for jag och Emil ut till havsbadet. Vi var och badade på äventyrsbadet, det var skoj men dyrt. För mig och Emil kostade det 250 kronor.

Magnus och Lars gick på Nolia hela dagen.

Senare på kvällen kom Magnus, Lars och Monica med buss ut till havsbadet, för vi skulle ju äta kräftor. Efter vår lilla kräftskiva så tog vi en promenad runt området. Vi träffade några jokkmokkare samt mattisuddbor. Vi var in på hotellet där dom hade trubadur. Det var mycket folk. Emil fick följa med men efter en stund så ville han hem, så vi gick till stugan och sov.



Så här ska kräftor ätas....


Mellis i lekstugan!

Emil och hans bästa kompis Elias blev sugen på lite mellis när dom var och lekte i lekstugan. Jag fixade mellis åt dem där ute. Dom är så söta dessa pojkar och kommer så bra överens.


Emil på semester hos gammelfarmor...

Nu har Emil varit på semester med mormor och morfar till gammelfarmor och gammelfaster.
Han tycker det var jätteroligt att få fara själv utan mamma och pappa.

Här är lite bild bevis på vad dom gjort.....






TACK MORMOR OCH MORFAR FÖR ATT JAG FÅTT FÖLJA MED ER SAMT ATT JAG FÅTT SLIPPA SOMMARDAGIS!!!
// JÄTTEKRAM FRÅN EMIL M FAMILJ

Jordgubbar....

I söndags pratade jag och Fia om att vi skulle ha åkt och plockat jordgubbar hos någon bärodlare.
Det är ju roligt att plocka jordgubbar för det går ju så fort.

På söndag kväll kom mammas grannar m jordgubbar som dom plockat i Boden hos en odlare. Så igår blåste vi ner efter jobbet  (jag, moster och Fia), vi hämtade upp Jossan efter vägen. Det fanns jättemycket jordgubbar, men vi hade kunnat vänta någon dag till. Allt som har med bär verkar ju vara så sent i år men det är ju inte så konstigt eftersom vi haft sån tråkig sommar. Jag fick nästan ihop 10 kg på en timme. Middag blev det på MAX efter det ansträngande jobbet med alla "gubbarna".

När vi väl var hemma så skulle man ju ta hand om dessa bär. Jag hade ingen större lust men det var bara att göra det. Magnus hjälpte mig att rensa men jag tror inte jag var i säng förrän kl 24.

Emil har åkt på semester m mormor och morfar till Lappträsk. Han tycker det var jätteroligt att få åka utan mamma och pappa. Och där hade dom plockat in över 6 liter jordgubbar igår.

Så nu passar vi på att njuta och bara göra det vi vill medans vi inget barn har.

Nu måste jag fortsätta jobba men ha det bra!


RSS 2.0