Äntligen julafton!!!!!!

Ja, så kom äntligen den dagen vi väntat på i flera dagar. Mycket stå hej för så få timmar men roligt är det.
Det hör julen till att man skall fixa och dona dagen innan ända in på småtimmarna.

Vi hade det jättemysigt på julafton med tomte och ett berg av julklappar. På förmiddagen så åt vi julfrukost hemma hos oss med farmor & farfar, faster Maria & hennes familj, moster Gunnel och hennes familj, samt  morbror Lars.  Efter frukosten så kom tomten och tittade in bakom fönstret. Barnen blev jätteglada. Vi bad tomten komma in för han hade en stor säck med klappar. Emil fick jättemycket fina julklappar. I slutet blev det nästan lite för mycket, han visste inte riktigt om det var hans. Hans kusiner William & Edwin fick också massor med julklappar.

På eftermiddagen åkte vi ner till Mattis för att fira jul med mormor & morfar, moster Gun-Britt & Gunnar, samt Urban. Dit hade tomten också hittat, hon hade massor med klappar med sig. Emil tyckte det var skoj när tomten kom dit men han hade ju redan träffat tomten och fått massor med paket, förklarade han för mattistomten.
Emils bästa julklapp är nog bilbanan som hör till carsbilarna. Den går varm hela dagarna. Dom mjuka paketen gick också bra, han var jätteglad över kläderna. Speciellt kläder med tryck.

        

JULKORT

VI ÖNSKAR ALLA EN GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR   // MAGNUS, TOWE, EMIL


                        


Inga julkort

Kära vänner!

Vi har beställt julkort men i år fick vi inga. Vår fotoaffär har verkligen försökt leta reda på dem men hittar dem inte. Dom har ringt till labbet där dom görs men dom påstår att dom är skickade och att det är posten som har slarvat bort dem. Det tycker vi är jättetråkigt.

Men man får göra det bästa av situationen.
Nu börjar julstressan krypa i min kropp. Jag har ännu inte fixat dom sista julklapparna och inhandlat all julmat. Det är ju tur att man inte skall inhandla så mycket mat.
På julafton ska vi träffas hos oss på fm med Magnus släkt och på em åker vi till Mattis. Jag tycker det är skönt att vara hemma.

Idag har vi fått julklappar på jobbet. Av Proffice fick vi en väska och av Vattenfall fick vi choklad.


Underbart väder

Ihelgen har det varti underbart väder. Vi åkte till stugan på lördag morgon och sov där till söndag. Det har verkligen varit skönt.
Vi har mest varit ute hela dagarna.
Jag och Emil har byggt snögubbar men dom blev inte så vackra. Sedan har det körts skoter, fyllt upp vedförrådet inne.

Idag har vi varit till mormor och morfar och ätit middag, hjälpt mormor att klä julgranen. När vi kom hem så for jag och Emil på en sparktur. Det är ju kanonföre.
Nu är man helt slut och den nya veckan har inte ens börjat.

Känner mig lite stressad för alla julklappar är inte färdiga.......

       

Lucia

I torsdags var det luciafirande på dagis. Emil ville vara tomte. Alla barn var jätteduktiga på att sjunga och läsa verser. Vi hade bjudit med oss mormor, farmor. Efter det att dom hade sjungit färdigt var det fika på respektive avdelning.

Korten blev inte så superbra.

                                          

Söndag

Idag har det varit full rulle från kl 09,30 och hela dagen. Kl 09,30 kom Elias, han och Emil har lekt några timmar. Vi hade tänkt åka till stugan med pojkarna men det blev så kallt, -17. Så det kändes inte så roligt. Dessa pojkar leker väldigt bra. Man hör inte ett ljud från dem förutom när dom kör bil..... då ska det sladdas och tutas.

På eftermiddagen har jag och Emil bakat mjukkakor till honom. Det gick jättebra. Dom blev inte så stora men runda. Han fick kavla själv.

Ikväll har vi varit till Gunnel, Emil och Magnus har klippt sig. Nu har Magnus klippt sig och skaffat sig ett nytt jobb. Imorgon börjar han jobba åt Jokkmokks hus. Det tycker jag ska bli bra. Nu kan vi båda lämna och hämta Emil.

Annars har våran helg varit lugn och skön.


Ha det bra!

image103

Mjukkakshjärtan...

Igår så fick jag energi.... jag började nämligen baka mjukkakor på kvällen vid sju. Det är inte ofta det händer. Det var tur att det inte kom någon förbi för då hade dom idiotförklarat mig.

Mjukkakorna blev ganska bra men degen var lite lös alla blev inte direkt runda. Men det ska ju synas att dom är hemma gjorda.


Här är ett exempel:

image102
Denna mjukkaka är gjord av kärlek


Emils första disco

I torsdags var Emil på sitt första disco. Det var jättespännande för honom, som inte vet vad ordet disco betyder. Han har aldrig varit på disco men däremot på fester. Men jag vet inte om det dansades så mycket disco. Barnen lekte mest jaga och havet stormar.
Alla barn verkade då ha jätteroligt.


1234

1. Jonas och Emil 
2. Lisa, Oskar och Elias
3. Emil och Elias
4. Här leker dom hela havet stormar (Madison, Emil, Elias)

1:a advent...

Idag har det varit en skön dag med mycke frisk luft.  Vi har ju haft skyltsöndag.

På morgonen tog vi det lugnt och mest bara myste på inne och fortsatte med vårt julpynt.
Vid 13-tiden gick vi ut för att träffa folk och titta i ALLA våra affärer. Det är inte många affärer men dock några.  Men då har dom ju ordnat  en julmarknad i parken och det är ju skoj.

För barnen så ställer ju brandkåren upp med sina fordon, allt från brandbil till bandvagn.
Jag skickade Emil och Magnus till brandbilarna så att jag och mamma kunde gå lugnt och titta. Men några större inköp blev det inte.

När vi kom hem skottade vi lite snö, gjorde snö änglar.

               

Lördag

Idag har vi julpyntat lite och så har vi bakat lussekatter. Emil tyckte det var skoj att baka lussekatter men han tyckte inte att dom såg ut som katter. Till vår stora förvåning så blev dom riktigt goda. Annars brukar oftast hans bullar m m bli hårda.

Vi har också hunnit med att skotta snö, här slutar aldrig snön att komma ner från himlen. Nu räcker det med snöööö......

image92

image93


RSS 2.0