Vasaloppet, nästa....

I lördags var vi till Luleå. Syftet med resan var att hämta farmor & farfar på Kallax. Under dagen passade vi på att göra lite inköp.

Första stoppet blev i Boden. Barnaffären Kidsen hade vinterrea, så det var ett måste eftersom Emil behöver en ny vinteroverall inför nästa vinter. Emil fick vara med och välja, det blev en brandorange overall fr Didrikssons. Jag tycker personligen inte att den var så fin men han ville ha den. Den kostade inte många kronor på rean så då tyckte vi att det var okej. Jag ville att han skulle prova en som var camoflage färgade eller någon reima men inte det. Han behöver en ny mössa men det gick han inte med på.

Sedan var vi på Skifix där vi hyrde en längdåkningsutrustning. Det tyckte han var skoj, men helst ville han hyra slalomutrustning. Men det får bli nästa år.

När vi kom till Luleå var vi det daxs för lunch, det blev MAX!!!! 
Vi var på K-rauta, Byggmax och äntligen på Jula hittade vi det vi skulle ha. Nya dörrhandtag till innerdörrarna. Vi hade tänkt köpa nytt till ytterdörren men vi vart snåla. Usch vad dyrt det är med sådana saker, det är inte ens roligt att handla dem.

Det roligaste på hela dagen. Vi fick komma in på F21, på Lars jobb. Där fanns det stor brandbilar, bandvagnar, flygplan, gym m m. Emil hade jätteskoj där. Han fick prata i en mikrofon så det hördes över hela anläggningen.
Vi provade alla fordon som fanns i lokalen, för dem kanske är annorlunda.

På söndagen gjorde vi inte mycket. Det var skit väder här, snöade och blåste. Emil åkte lite skidor hos mormor och morfar och jag skottade mest snö. Jag var och tränade på em. Det känns jätteskönt att ha kommit igång m träningen.


Gunde Svanh nummer 2

image151


Blandat....

Under helgen har det varit toppen väder, vi har haft fullt upp med att hinna med alla våra aktiviteter.
I lördags var vi till stugan över dagen. Sängarna som vi hämtade inför vintermarknaden, har vi tagit tillbaka. Magnus och Emil körde lite fyrhjuling. Sedan åkte jag och Emil madrass i backen.

På eftermiddagen var det daxs för dubblekalas hon Nilas och Elias. Där var det mycket barn. Skoj att få träffa andra barn som man inte träffar till vardags. Sedan bar det av till mormor och morfar för att äta middag.

På söndagen tog vi en promenad med Felix samtidigt som vi hämtade Elias. När vi lämnat Felix hemma så gick vi till vårat vinterland.  Där har dom gjort en stor grotta som man kan gå in i, en fotölj samt massor med rutschbanor. Pojkarna hade jätteroligt, solen riktigt värmde.
Kl 13,30 var det daxs för badkalas. Då var det Elias storebror Simon som hade fyllt år.

Idag har jag träningsvärk i armarna. Jag och några från jobbet var på gymmet igår. Det är skoj när man är några stycken, men det var rätt många när vi kom dit. Så man behöver aldrig känna sig ensam där.....
Imorgon ska vi dit igen.

image149

image150


Nya husdjur....

Nu har vi satt igång vårat akvarium som vi fick.

I fredags åkte vi till Boden för att köpa tillbehör till detta akvarium. Dom var jättetrevliga på djuraffären & hjälpsamma. För oss som aldrig haft akvarium tidigare fanns det ju massor med saker som man bara ville ha men man fick ju begränsa sig lite.
Vi köpte en ny pump som är komplett m filter, doppvärmare, fiskmat, växter, håv, trägrotta, döskalle samt fiskar. Allt detta slutade på drygt tvåtusenkronor. Vi konstaterade att det är inte billigt att köpa allt nytt så vi hade tur som fick själva akvariet m lite tillbehör. Men det är roligt och ro givande.

När vi kom hem på kvällen fyllde vi akvariet m vatten och satt dit alla saker förutom fiskarna. Medans vattnet och alla olika medel fick vila åkte vi ner och gratta Monica som fyllde 39 år igår, grattis i efterskott. Sedan satt vi ner fiskarna. Klockan var väl vid 23,30 när vi var färdiga.

Emil har döpt slöjstjärtarna idag, den svarta heter Herbert och den orangea heter Albert.

     

Bilder från vintermarknaden 2008

Kusin Marita och kommunalrådet Anna Hövenmark i Ren racet


        



Jag och Emil åker helikopter


image140

Vintermarknad....2008

Nu är årets vintermarknad över. Det känns både skönt och tråkigt...
Det är skönt när alla gäster far och det blir tomt på våra gator. Marknaden livar upp hela samhället. Denna marknad har varit lugn. Vi har hyrt ut till mycket skötsamma människor. Magnus har brandjour så något besök på krogen har det inte blivit för honom. Jag var ut på lördag en sväng.
Min kusin Marita har fyllt 50 år så hon fick åka renracet på lördag. Hon tävlade mot kommunalrådet, hon vann sitt race och gick vidare.  Emil och jag åkte helikopter, det tyckte han var spännande.

Vi gjorde några små inköp, sockar, bilballong, biltröja, polisbåt och en traktor.
Idag har vi fått ett akvarium av min kusin Marita. Vi tar tacksamt emot råd och tips om akvarium. Vi kan inget om sådant, vet inte ens hur man får ihop det. Så nu måste jag sluta skriva, gå och hjälpa min kära sambo.


Det kommer bilder senare...

Den nya familjemedlemmen.....

Vi har fått en ny familjemedlemm.....nu tror ni säkert att det är någon bebis eller djur på gång.
Den har fyra hjul, grön till färgen, man kan ploga med den och "leka" med den.
Jag har inte än fått prova den men den är säkert rolig att köra. 





                                  





Svårt för att bestämma mig....

Som ni ser så har jag lite svårt att bestämma mig för vilket utseende denna blogg skall ha. Nu har ju julen varit och vi går mot ljusare tider, så jag tyckte det var daxs att byta ut det röda mot något ljusare. Jag gillar förändringar.

Vi har just fått ett mejl från Flynordic att dom har ändrat vår avgångstid från 14,20 till 17,20 den 30 april, då vi skall åka till Sthlm. Det känns inte så skoj men det är bara att "gilla" läget. Hoppas att det  inte ställer till något problem för er (Maria & Martin).

Idag har jag varit hemma med Emil, han är förkyld. Hoppas det blir bättre till helgen då marknaden börjar.
Idag har vi tittat på en kort film från Junibacken som vi har tänkt besöka när vi kommer till Sthlm. Jag vet inte hur många gånger vi såg den, men minst tre.

Vi har också frostat av frysarna i garaget, städat lite inför marknadsgästerna som kommer på onsdag & torsdag.

Ihelgen som var så skottade vi mest snö. Emil tyckte det var jätteskoj, han fick åka traktor med Magnus. Dom skottade hos oss, på nyborg och hos Gunnel. Sedan åkte jag och Emil till Mattis för att hjälpa mormor att skotta. Hon har åkt på influensan.

På söndagen var vi på konkursauktion hos Rickards maskiner. Men det blev inga fynd. Jag tror att hela jokkmokk hade hittat dit. Vi var inte länge där, vi for till farmor & farfar och fikade istället.

Magnus åkte senare tillbaka medans jag & Emil gick på gymmet. Det var första gången jag tog med mig Emil. Det gick jättebra, sedan var det andra barn där.



image133

RSS 2.0