Semester....

I måndags hade jag semester, så jag och Emil tog en tur till Luleå.
Det var jättemystigt att åka bara med honom. Det går jättebra att åka bil med honom själv nu när han har blivit större. Jag hade laddat dvd´n och han fick ta med sig några filmer, Men när filmen var slut så slog han själv av den. Han frågade någon gång vart vi var och när vi var i Luleå men inte mycket.

Vi handlade lite kläder till honom och till mig. Men det fanns inte så mycket kläder kvar i honoms storlek. Det han behöver är en ny jacka men det kunde man glömma.

Sedan köpte vi lite bebis kläder till vår nya bebis som kommit till världen
Maria och Marcus fick en lite tjej den 26 juli och min tremänning Stefan och Therese i Gideå fick en lite kille den 1 juli.

När vi åkte hem från Luleå så var vi in på Sunderby BB och hälsade på Maria och Marcus å lill tjejen. Hon var jättesöt, lik sin far.








En tuff kille i solglasögon!!!

Blå tunga

Så här ser man ut när man ätit hemmagjord blå glass....



Fiske :)

När vi var i stugan i helgen så for vi en tur med båten. Vi tog  fiskesakerna med oss ifall vi blev sugen på att fiska.

När vi skulle åka så tog vi flytvästarna på och det första Emil sa: jag är båträdd. Han ville åka båt men han var så rädd, men han har kanske åkt båt två gånger tidigare. Efter vi kört en bit så släppte Magnus ner spöet i vattnet, vi fick några aborrar men dom var inte stora så dom slängde vi tillbaka. Emil ville inte ta i fisken, för då kunde man ju bli kladdig.
Nästa fångst vi fick var en gädda på 2,5 kilo. Den var inte vacker, Emil blev skit rädd när vi tog i båten. Han ville inte ha den där fula fisken. Jag tyckte han skulle hålla i den men inte det.

Gäddan fick örnarna.

På lördagen var vi på Notudden hela dagen. Det har ju varit kanooon väder.....
Annars har vi bara tagit det lugnet och njutit av det fina vädret.

                          


Fyrhjuling

I helgen har vi varit i stugan. Vädret har inte varit det bästa men vi har kunnat vara ute en hel del.

Emil han har mest kört fyrhjuling medans vi andra har arbetat....

                           

Hårdrockaren i familjen



Detta fina instrument fick han av tre små pojkar...som är väldigt uppskattat av honom men inte lika uppskattat av föräldrarna.  Ni kommer att få igen...


Barnkalas

   
   




Arvid är på väg upp för att hämta

4 ÅR

Nu har vår älskade son blivit fyra år och min bästa pappa blev 66 år samma dag. Morfar kunde ju inte få en bättre födelsedagspresent året 2004.

Detta har firats i flera dagar... det började med torsdag, lördag (hans riktiga dag), sedan söndag för alla barn. På lördagen hade vi kalas för släkten. Det var inte så många men han blev jätteglad för alla paket han fick. Han fick pengar, kläder, leksaker, kickboard (det var nog den bästa presenten).

På kvällen åkte vi ner och grattade morfar som fyllde år. Man ska ju hinna på flera kalas. Då kom Emil på att han skulle stanna och sova hos mormor och morfar. När vi kom hem så var Lars, Monika, Gunnel och Malin hos oss. Vi fixade färdigt inför barnkalaset, drack lite vin. Senare på kvällen hamnade vi på Café Gasskas (Lars, Monika, Jag, Magnus). Det var riktigt trevligt. Inte så mycket folk men lagomt, man kunde sitta ner och prata utan massa "fyllisar".

På söndagen hade vi barnkalas på Hembygdsgården. Det var Emils bästa kompis mamma, Fia som fixade så vi kunde vara där. Tusen Tack Fia!!!!!

Där bjöd vi på varmkorv och chokladbollar med tillbehör. Jag ordnade så att dom fick ha fisk damm. Alla barn verkade då ha jätteroligt och jag hoppas att dom hade det....

Nu lyser solen här, det hör till ovanligheterna. Så då är det bara ut och arbeta.... Jag har klippt gräset, Magnus håller på att fixa på huset...

Emil vill så gärna fara till sina kusiner som är i Strömnäs. Så han åkte dit igår på "kollo", men imorgon kommer han hem. Det är ju jätteskönt för honom att få vara där och slippa dagis några dagar. 
Vi hinner ju göra mycket här hemma när inte han är hemma. Jag gör inte så mycket känns det som, imorse har jag börjat jobba 5,30. Det är så mycket just nu på jobbet, men man har ju inte lust att sitta där på kvällarna.

Nu längtar man tills det blir helg, tyvärr har dom ju inte lovat så lysande väder men det kan ju ändras, hoppas......

Bilder på 4 åringen kommer // Ha det!

Barns funderingar...

Barn har mycket roliga och underliga funderingar, ibland blir man helt ställd och vet inte vad man skall säga.
Barn är så naturliga. Man brukar ju säga att av barn och fyllhundar får man veta saningen, jag tror att det ligger något i det.

En morgon så var vår son väldigt trött när vi väckte honom. Han ville inte gå på dagis, helst bara dra täcket över huvudet och sova en stund till...  Men det gick inte för hans föräldrar var ju tvungen att åka och jobba.
Vi försökte förklara för Emil att vi måste jobba och tjäna pengar så vi kan köpa mat mm , efter en stund tittade Emil på mig (Tove) och sa; vad har du för chef. Både jag och Magnus tittade på varandra och visste inte riktigt vad vi skulle svara. Jag har aldrig hört honom säga något sådant.

Igår när vi åkte till dagis regnade det, det är inte så ovanligt. Då kom det också en rolig grej. Emil frågade var den första vindrutetorkaren (passagerarsidan)  tog i kanten på rutan, för det låter så illa sa han. Jag visste inte riktigt vad jag skulle svara. Men försökte förklara att den tar inte riktigt i kanten och ljudet kommer för att bilen är så gammal. För så låter det inte på bmw:n. 

Imorse vaknade hela familjen 7:08. Jag hade inte ställt klockan och Magnus klocka hörde jag inte. Vi vaknade av att hans mobil for i golvet. Emil ryckte vi nästan upp från sängen. Han ville leka med sina presenter som han hade fått av Dennis och Niklas igår. När jag sa att vi försovit oss så tittade han på mig precis som om jag vore helt knäpp. Men 7:15 var vi på dagis. Det är inte roligt att försova sig, hela dagen blir helt konstig.

Det har varit en tung dag på jobbet idag, försovit sig sedan så har halva styrkan gått på semester. Jag skulle också vilja vara ledig men det får man ta igen nästa sommar...

Nu måste jag fortsätta med mitt pyssel inför den stora dagen imorgon, slå in lite paket mm

Sov gott... 

After Wedding...

Min kompis Fia som nyss gift sig ringde runt till oss som var med på möhippan, hon tyckte att vi skulle träffas igen, det vi gjorde.
På Café Gasskas hade dem ordnat en ukelele kväll m Lena Lindberg. Hon är specialist på ukelele.
Lena hade med sig massor m ukelele som vi fick låna. Det började med att hon hade med sig dem på möhippan, alla blev alldeles galen i dessa ukelele. Så igår kväll hade hon en lite kurs för oss, det var även folk utifrån.
Några av oss drack vin, cider och öl. Tråkig som jag är så körde jag. Jag och Emil har bott i Mattis några nätter. Han är lite förkyld, så då har han fått vara med mormor och morfar.

Jag tycker det var en bra idé av dig Fia att samla oss igen. Det var jätteroligt, nu måste jag köpa mig en ukelele.





Annnars så händer det inte så mycket hos oss. Vi har målat lite så nu börjar vi snart vara färdig. Snart fyller vår älskade son 4 år, så vi planerar inför barnkalaset som han skall ha på söndag. Så jag gissar att det blir bakning resten av veckan.

Ha det bra!

RSS 2.0