Fest, igen.....

I veckan har det hänt mycket. I tisdags ringde dom från dagis att Emil hade slagit sig i munnen och ev tänderna. Det var ju bara att sätta sig på cykeln och trampa till dagis. Jag hann tänka det värsta, nu måste vi till sunderbyn eller något sådant. Men när jag kom på dagis lekte han som vanligt men överläppen var kraftigt svullen. Vi cyklade ner till tandläkarn för att visa upp skadan så dom fick dokumentera. Inga tänder var lösa men dom har åkt in lite. Tandläkarna trodde att det skulle ordna upp sig men vi skulle hålla ett öga på det.
I onsdags hade vi möte på dagis. Lite om organisationer inför hösten och sedan ska vi föräldrar samlas en dag på dagis för att fixa till ute miljön så den blir mer trivsam.

I torsdags sprang Emil m fl vårruset. Emil han lunkade på i sin takt, hoppade i lite vattenpölar. Regnet kom smygande från himlen.

I lördags så var det vår loppis för allmänheten. Jag och Anna m fl hade hyrt bord (ca25st). Jag hade mest barnkläder och barnskor. Jag fick sälja lite kläder och skor. Jag sålde en barnvagn och lite annat. Det var mycket folk. Det var en rolig dag.

I lördags fyllde Cattis 30 år, vi  m fl åkte dit för att gratta henne och ha´ trevligt. Det slutade med att grabbarna tog sig någon öl oich tjejerna tog sig något vin glas. Det var en jättetrevlig kväll och klockan den gick. Tur att Emil hade sovit middag i två timmar. Senare på kvällen gjordes det upp eld ute och grabbarn drack öl och grillade korv och kött. Vi tjejer var inne och bakade pizza. Man blir ju lite små sugen frammåt små timmarna. När klockan började närma sig 24.00 så ville Emil hem. Emil hade det jättetrevligt med alla kompisar.
Vi vill tacka Cattis, Odd och Lova för en trevlig kväll hos er i Norrstrand.
 
Idag så vill jag börja med att gratta världens bästa mamma på mors dag. Bättre mamma kan man inte ha. Hon är helt underbar, tänker alltid på oss. Ställer upp i vått och torrt, ingenting är omöjligt.
Sedan har jag och Emil planterat solrosor i större krukor som vi sått tidigare. Vi har även planterat ut lite blommor och städat lite i våra blomland. Det har varit en skön helg.


image20

 Man måste ha taktik snack om hur man skall springa....


image21

Där gick start skottet, nu är loppet igång...

image22

Han hjälper mamma att plantera blommor....

Trevlig fest i Kuokkola!

I fredags åkte vi till Lappträsk till min farmor eller gammelfarmor, (Emil kallar henne för det). Det var längesedan vi har varit dit hela familjen. Det var skoj att träffa dem. Magnus hjälpte till att fräsa några trädgårdsland. Jag och Emil tittade mest på  och krattade lite.  På lördagen var vi bjuden på 30-årsfest *2 i Kukkolaforsen. Vi började dagen med att åka över till Finland på Alko. Sedan styrde vi bilen till IKEA och där väntade Anna och Glenn. Det var mycket folk och man såg inte mycket (typ jokkmokksvintermarknad). Men vi lyckades ändå fylla korgen med lite smått och gott. Vi åt lunch med Anna och Glenn på IKEA. Klockan 15,00 träffades vi hos Maria och Marcus. Det var Maria och Marianne som ordnat denna fest. Det var jätteskoj, dom hade verkligen lyckats med allt. Maten var givetvis hemlagad samt alla smörgåstårtor som vi åt framåt små timmarna, det gjorde ni BRA!!! Bastun var varm för dem som ville bada och badtunnorna. Jag badade badtunna, det var skönt. Söndagen var lugn och stilla men vi var hemma i Jokkmokk 16,30.

Idag har Emil rammlat och sött sig i munnen igen på dagis men nu fick även fram tänderna en smäll. Vi har varit och visat dem för tandläkarna men inget var löst. Blev det värre skulle vi få komma tillbaka. Detta barn lyckas med det mesta, men han heter ju också Emil. På jobbet går det bara bra, det är mycket nytt nu. På måndag den 28 ska vi ha invigning. 

Ha det bra!

 

Vår.....

Ihelgen har vi inte gjort mycket. I fredags hade vi huset fullt med folk, vi åt en god middag och drack vin. Det var riktigt trevligt. På lördagen så åkte vi till Luleå för att gå på vår och båt mässa men det slutade med att vi åkte in till stan och sedan var vi på storheden så vi hann aldrig med någon mässa. Vi fick vänta 45 minuter på maten när vi skulle äta på max. Efter det så var vi på coop, när vi var klara där ifrån så var klockan mycket sedan hade vi med oss en trött kille som bara ville hem. Vi handlade lite små saker.
Vi träffade lite  jokkmokksbor lite här och där.
Idag har Magnus städat ute på tomten och jag har städat lite inne. Puttsat något fönster och damm torkat. Det är inte så skoj men nödvändigt. Tur att ingen av oss har damm allergi för då hade vi bivit sjuk. Emil har varit hos mormor och morfar hela dagen. Nu har Magnus klippt vår rönnhäck, det blev jättefint. Jag och Emil har varit ute och städat lite,men klockan blev mycket. Och Emil blev trött. Han är jättetrött men vägrar sova.


Vill skicka massor med försenade grattis kramar till Cia och Maj i Kungälv som fyllde 40 år igår samt till farmor som fyllde 63 år igår.

Hoppas ni hade en bra dag!


RSS 2.0