Bilder från vistelsen i Gällivare








Nu har det skett....

Nu har vi äntligen gjort bort operationen, som vi väntat på...
Vi åkte upp på måndag kväll för att sova  över på patienthotellet. Vi ställde kl på 06.30. Då fick vi börja dagen med att sätta på emlaplåster. Kl 07.15 skulle vi träffa "tant" doktor Tania. Hon undersökte Emil innan hon skulle operera honom. Sedan tog Karin över, vi fick gå in på ett rum. Där fick Emil ta på sig en vit "doktors" skjorta. Han fick lite alvedon och lugnande medicin.

Sedan bar det av ner till operation. Där fick han och Magnus var sin snygg pappersmössa. Magnus var med Emil när han skulle sövas. Själv hade jag inte klarat av det för jag är alldeles för blödig. Men det var inga problem att söva honom.

Medans han opererades gick vi och åt frukost. Vi tyckte tiden gick så sakta men det tog inte mer än ca 45 minuter så ringde dom och sa att han var färdig. Då gick vi till honom på uppvakningen. Han var jättetrött efter all narkos. Vid ca 11.30 kom vi upp på barnavdelningen. Där fick vi vara hela dagen. Han hade ingen större matlust. Han åt lite glass och nyponsoppa men fick inte behålla något. På eftermiddagen så bad jag om medicin mot illamående och det blev genast bättre. 

Senare på kvällen var det full rulle på honom. Han och Magnus var och åkte rullstol lekte i lekrummet.
På kvällen fick han tillbaka matlusten, åt en riktig middag, kvällsfika och välling på det.
Han tyckte det var jätteskoj att på patienthotell. Det var jättefint där.

Han är en superkille, inte klagat över smärta en enda gång.


150 årsfest

I helgen har vi varit på 150 årsfest i Gideå. Det var min kusin Marita, hennes man och hans tvillingbror som fyllt 150 år tillsammans.

Vi lämnade Emil hos mormor och morfar. Sedan åkte vi vidare till Gideå för att tillsammans med 80 okända människor fira dessa 50 åringar. Det var jätteskoj. Vi kände inte många när vi kom dit men innan kvällen var slut hade vi lärt känna många av dem.  Dom hade lagat all mat själva, dryck hade dom inhandlat , både starkt och svagt :)....  Det bjöds på underhållning, bl a så hade några kompisar gjort en sketch om dom. Dom fick tre olika saker i en påse som dom skulle berätta om. Det var "tabbar" dom gjort i sitt liv.

Senare på kvällen blev det dans ända in på småtimmarna.....

Idag så är jag hemma med Emil, han är fortfarande lite snorig och hostig. Det verkar aldrig ta slut. Ikväll åker vi upp till Gällivare, så imorgon får vi se om han får göra bort sin operation. Jag hoppas verkligen det.

Nu ska jag gå och ta hand om tvätten...

Ha det så bra!

På återseende

Emil och Nalle

 I lördags tog vi fram Emils gamla nalle och den nya nallen..
Här kommer några bilder så att ni får se vilken skillnad det är. Det är fortfarande den gamla som gäller.


image72image73

image74

Emil och Elias

Bilder på knoll och tott......
Elias och Emil var lite små förkyld i söndags och fick stanna hemma från badet. Så då kom Elias till Emil medans hans mamma och storebror for  på hockeyskola. Dom leker så bra ihop, man hör dem knappt...





Tjejfest....och 30 årskalas

Jag vill börja med att tacka min kusin Marie för den goda mat och den trevliga tjejfest som hon bjöd på.
Hon har  fyllt 30 år, välkommen in i gänget....

Där blev vi bjuden på mycket god mat och god dryck. Vi hade lite olika små lekar. Vi drack lite vin, umgicks och surrade. När vi trodde klockan var 22.00 så var den i verkligheten 24.00. Då blev det fart för vissa skulle ju vidare på Opera. Själv gick jag hem och sov. 

På söndag var hennes riktiga dag då hon fyllde år. Då var vi hela familjen dit och fikade tårta. Barnen dom lekte så bra.


                 
Elias och Nilas fick tyvärr inte vara med på vår fest.....

                  

 

Bytt utseende

Jag har bytt utseende på bloggen. Jag vart så less på det traditionella utseendet så då fick den bli grön. Jag tycke att det passade in nu när det är höst men snart är det vinter. Ihelgen har det snöat, det ligger kvar lite på marken. 

När jag hämtade Emil från dagis idag klagade dom på att han inte var sig lik. Men man kan inte vara sig lik när man har 38,9 i feber. Jag förstår mig inte på dagispersonal. Det är inte första gången jag hämtar honom efter jobbet och han har feber. Dom har ju en febertermometer (öron), varför tar man inte feber på barnet om man misstänker att barnet är sjuk....

Imorgon får vi besök på jobbet från Uppsala så då ska vi sitta i konference halva dagen. Mormor åker till Boden med sitt jobb, men det är ju tur att vi har farmor som är ledig. Hon skulle hämta Emil från dagis men nu får han vara där hela dagen istället. Sedan på kvällen åker vi till Mattis för att ta hand om morfar när mormor är borta. Så onsdag blir nog en hemma dag om han inte är frisk. 

Med posten idag så fick vi brev från landstinget. Tid för att ta bort Emils halsmandlar och polyper. Det känns jättebra att det går så fort. Den 30 oktober kl 7,15 ska vara hos doktorn. Så det blir att övernatta på patienthotell två nätter. Själv är jag lite rädd för doktorer och sövning men det är bara intala sig själv att det kommer gå bra. Detta ingrepp tar mellan 15 -30 minuter så det är ju inget allvarligt.  

Nu måste jag gå och packa väskan inför morgondagen.....


På återseende, ha det gott!

Jakt med pappa och Felix

I helgen har vi varit i stugan. På löraden var jag och pappa ute med Felix i skogen för att panga fåglar. Det är jätteskoj att vara iskogen. Men roligast var det nog att få följa med på fågeljakt. Jag orkade inte gå så långt. Då fick jag åka på pappas axlar. Vi såg några tjädrar men vi hann inte skjuta dem. Felix sprang mest runt och skällde och var jättebusig.
Senare på dagen kom Emmy med sin mamma Eva och hälsade på i stugan . Det var jätteroligt att få en lekkompis. Vi lekte och busade mest hela tiden .

Mamma har lovat att lägga in några bilder från jakten....

Kram Emil





Besök hos doktorn

I fredags var Emil, jag och Monica till Gällivare. Emil  var dit för han skulle träffa doktorn och visa sina halsmandlar.
På morgonen så övade jag och Emil hur han skulle göra hos doktorn. Han lovade att vara snäll och inte gråta. Han sa: om jag är snäll och inte gråter kan jag få en bil då. Det skulle helst vara en blixten maqueen, bärgarn och mac. Han hade inte små krav...

När dom ropade Emils namn i väntrummet så gick vi in med lite försiktiga steg. När Emil fick syn på stolen han skulle sitta i undrade han om han kommit till tandläkarn :).... Han tyckte att stolen var jätterolig för man kunde åka upp och ner. Det fanns många olika instrument till den. Det var en kvinnlig doktor. Han var superduktig. Inte en tår och inget motstånd. Doktorn fick titta han i halsen och i öronen. Hon såg att han hade jättestor halsmandlar. Hon förstod att han hade besvär av dem. Och troligtvis så har han polyper. Hos doktorn tiggde han till sig  op handskar, det är han favorti. Efter vi pratat med doktorn fick vi åka ner till dagbehandlingen för att träffa narkosläkaren. Det blir en kort operation men med övernattning.  Dom trodde att den skulle bli av inom 3 månader. Det känns jätteskönt att det gick bra och att vi inte får vänta så länge.
Doktorn frågade om han ville stanna för han var så snäll och duktig, men då sa han: jag är så hungrig och jag har mat i bilen men sen kan jag komma.

Efter vi fått mat i magen gick vi på stan. Det blev lite kläder till Emil men inget till oss andra. Innan vi for hem så var vi på leksaksaffären. Där fick han välja några bilar.


image57
Dessa bilar valde Emil

RSS 2.0