Mini semester

Lördag den 14 juli åkte vi på en lite mini semester till min farmor i Lappträsk och till faster Mary i Haparanda. Gammel farmor (Emil kallar henne så)  bodde tillfälligt på ett jättefint boende inne i Haparanda när min faster (Mary) är på sitt jobb. Denna helg jobbade Mary, så vi var själva i Lappträsk. Men på dagarna åkte vi in till Haparanda. Vi var då och hälsade på gammel farmor. Hon blev jätteglad när vi kom. Där hon bodde var det mysigt och hem trevligt. Nu är hon hemma i Lappträsk tillsammans med min faster från Dalarna.

Så här ser det ut  på sommaren hos gammelfarmor
image31

Imorgon åker på en mini semester till Piteå. Det ska bli skoj att träffa lite folk. Det är våran sista semestervecka så det känns tungt att börja jobba.

Ha det bra!


Födelsedagskalas.....

Det var ett tag sedan jag skrev. Jag kommer knappt ihåg vad som hänt.

Vi har varit på kusin Urbans 40-års fest. Det var jätteskoj. Jag och Emil höll ut till halv ett medans pappa Magnus åkte hem kl 22 för att sedan ha´ brandjour...  Mycket god mat och massor med trevligt folk.  Den dagen hade det regnat rätt bra, det fanns gott om vattenpölar som man kunde blöta ner sig i. Jag tog med mig extra kläder för jag visste vad som skulle ske. Magda Forsman hade skrivit ett tal som Urban själv fick läsa upp, sedna höll hans far Gunnar tal. Dom hade gjort sång häften med bilder på Urban. Han fick mycke presenter, bl a en resa till fjällen, pengar mm.
På söndagen den 8 juli var vi till Porjus för att se idol Markus, han är ju så snygg... Det var bra med folk trots att det blåste jättekallt. En riktig höst dag. Men Markus var ju där så då blev allt bra.

Några dagar senare så var det daxs för kalas igen, Emil fyllde 3år den 12 juli. Det var massor med folk från kl 9,30 till 18,30. Man kunde tro att han fyllde 50. Men det var jätteroligt att så många kunde komma. Vi gräddade våfflor hela dagen. Jag gjorde 4 sattser med våffelsmet, sedan hade Monika bakat två pajer och lite annat smått och gott fanns det. Emil tackar så jättemycket för alla presenter han har fått.

image27

image28

image29

Emil och Elias (hans bästis)

Uppdatering......

Hej allihop!!!

Nu är det ett tag sedan vi bloggade så nu kändes det som att det är daxs att uppdatera lite.

Midsommar helgen hade vi jättetrevligt. Vi började dagen med att åka ner til "Mattis" och önska dem en glad midsommar. Lösa fiskekort inför fisketävlingen på midsommardagen. På kvällen skulle vi grilla med våra vänner, så Glenn kom till oss på dagen för att lämna lite saker inför kvällen. Magnus, Glenn, Hugo, Peter och David var med på fisketävlingen på midsommarafton vid Talvatis. Det var endast Hugo som fick fisk, en gädda och en aborre. Vi tjejer var hemma och fixade med den goda middagen. Vi grillade och hade det jättetrevligt. Jag hade varit på Ica och handlat lite inför fiskdammen som vi ordnade för barnen. Senare på kvällen kom Anna, Gunnar, Arvid, Hugo, Isak, och Emma förbi på cykel.  Tack vare våra underbara vänner blev det en lyckad kväll.

Midsommardagen åkte Magnus med min moster och morbror för att fiska. Han kom då hem med en stor fisk. Som vi rökte hos mormor och morfar dagen efter. Det var jättegott.

I veckan jobbar jag sista veckan inför ledigheten. Jag har ju ingen semester att ta ut, jag har föräldraledigt och obetald semester. Magnus har föräldrapenning i veckan. Emil tycker det är jätteskönt att få vara hemma.
Till helgen ska vi på fest. Min kusin Urban Ek fyller 40 år den 7 juli. Det ska bli skoj med fest!!!!

Nu börjar klockan att ticka, imorgon ska jag upp med tuppen.

Sov gott!!!


RSS 2.0