Snart är våren här...

Idag när man har varit ute har man känt att vi börjar gå mot våren..... dagarna har blivit så ljusa och långa.
För några dagar sedan var det nästan -30 grader kallt (lördagmorgon).
Under helgen som var gjorde vi inte speciellt mycket. Man kan säga att vi hade frysit  inne. Magnus var till stugan en sväng men jag och Emil var inne och byggde med lego. Den dagen städade & pysslade vi med lite av varje.

Jag var ner till kyrkogården och tände marschaller på Johnnys grav. Han fyllde år den dagen. Alla lyktorna var tända, det var jättefint. Vi tänker ofta på dig.


Magnus & Emil var och badade på kaitum i söndags. Senare på kvällen kom min släkting Ingvar från Göteborg hit. Igår var jag bjuden på Gästis med mitt jobb, det var trevligt. Annars händer det inget speciellt hos oss. Vi väntar på vintermarknaden.

image132








Hej!

Jag vill börja med att gratta min vän Anna i efterskott som blivit ett år äldre och Emils kompis Ebba.

I veckan som gått har det inte hänt något speciellt hos oss. Jag har jobbat över några dagar.Igår höll dammråttorna på att anfalla mig så idag har vi mest städat och tvättat. Vi har hunnit med en liten promenad och en sväng ner till Mattis. På em har inte Emil mått så bra, han har kräkts en gång. Efter det har han ätit lite mat som han fått behålla. Vi får väl se vad som händer till natten, det är ju då det brukar sätta igång... Jag ska inte klaga för jag tycker han har hållit sig frisk från allt efter operationen.
Ikväll har jag tänkt göra en tre veckorssallad om jag orkar.

Vi har bokat en resa till Stockholm, där kommer vi att fira valborgsmässoafton. Vi ser fram emot resan. Det blir spännande att få se Maria & Martin´s nya hus, det är ett tag sedan vi var i Sthlm.  Vi längtar jättemycket, speciellt Emil som bara har flygit en gång. Han tycker det ska bli roligt att få flyga och sedan få se var sina kusiner bor.

Passa på att vila upp er alla sthlm´s vänner för när vi kommer blir det ingen vila. Ni vet väl att vi Norrlänningar blir helt vilda när vi kommer ner till stor stan. Ungefär som när dom släpper ut ett gäng får på grön bete :)!!!!

Helg i Luleå

I helgen har vi varit i Luleå tillsammans m Anna & Glenn samt barnen.
Vi har bott på hotell och ätit god mat.
På lördag stannade vi till hos Jossan & Lennart i Boden för kiss och fika paus. Plötsligt blev kl 11,00 och jag skulle klippa mig 12,30 i Luleå, så då fick vi åka vidare.
Efter jag klippt mig åt vi lunch, sedan gick vi på stan en stund. Vi var på barnens hus och tittade på bilstolar. Sedan åkte vi till hotellet.
Vi bokade bord på Baan Thai där vi åt en god middag med våra vänner.Tiden springer iväg, dygnet har för få timmar.
På söndag åkte vi ut till Leos lekland, där var det jätteroligt. Barnen lekte, även vi vuxna. Vi var sedan och inhandlade bilstolen. Vi var även in på några affärer på storheden.

Det har varit en skön och trevlig helg.

image141

image142

Glenn, Ebba, Hugo och Emil

Tantvarning = vaxduk

Ikväll har jag bytt gardiner i köket och satt dit min vaxduk som jag inhandlat i Kalix.
Det är inget speciellt märke, men jag tyckte den var läcker. När jag hade satt den på bordet så upplevde jag den som "gryllig",  ögonen for nästan i korss. Men efter en stund så var den helt okej. 
 Näd jag kom till Viveqa idag för att  titta på möbeltyger så var det en försäljare där. Oj vad han hade mycket snyggt, så jag glömde nästan bort att jag  hade lunch. Jag fick vara med och tycka till så vi får se vad hon tar hem för tyger.

image131


TACK!

Jag vill börja med att tacka alla för dom fina presenterna som jag fått.

Snart har man kämpat sig igenom denna vecka. Det har varit jobbigt att stiga upp på morgonen, men det blir bättre. Emil har varit jättetrött på morgonen och kvällarna har varit lugna.

Längtar så till helgen. Vi skall åka till Luleå på en liten mini weekend m Anna & Glenn, samt barnen. Shoppa lite, äta god mat och besöka Leoslekland.

image130

Besök hos farmor/gammelfarmor

På nyårsdagen åkte vi till Lappträsk för att täffa farmor/gammelfarmor och faster Mary. Jag kände att jag ville åka dit och träffa farmor. Jag hade inte varit dit på länge och nu hade hon flyttat till ett nytt boende i Haparanda. Emil tycker det är jätteroligt att åka till gammelfarmor.
Vissa stunder är det tufft att vara där med en treåring som har massor med spring i benen. Hon har inte ett stort hus, det blir lätt trångt och stimmigt. "Vi hade tur med vädret", vi kunde vara ute ganska mycket. På onsdagen blev det en tur på IKEA, tackvare min snälla mamma kunde jag gå själv på IKEA. Tack mamma! Hon tog hand om Emil så jag kunde gå själv. Jag fyndade inte så mycket. Det blev lite smått och gott, ett par skor på Skopunkten.

På torsdagen var vi ute hela förmiddagen. Jag var en sväng in till Kalix och handlade lite små saker. Hittade en vaxduk (tantvarning..) . Jag tyckte den var så läcker.

Nu ska jag gå och läsa för min son som ännu inte har somnat. Vi har vänt på dygnet i vår familj men snart blir det som vanligt igen...va skönt.


Gott Nytt År!!!!

Nyårsaftonen firade vi på brandstationen. Det låter kanske inte så skoj men det var jättetrevligt. Magnus, Anna och Gunnar hade brandjour så vi tyckte det passade bra att vara där. Det är stort och bra för barnen. Vi var totalt 18 stycken.
Tidigare har vi även firat nyår med Eva och Peter, Anna och Glenn men detta nyår svek dom oss och åkte upp till deras stuga. Vi och Anna m fam var också bjudna dit men eftersom dom hade jouren så fick vi tacka nej. Men nästa år då är vi lediga.....

Om man ser tillbaka på detta år som gått har det väl inte hänt så mycket för oss. Jag har hunnit byta jobb två gånger. Först var jag ett kort tag på QR, sedan tillbaka till Kaitum en snabbis. Sedan fick jag jobb åt Proffice med uppdrag åt Vattenfall, leverantörsreskontra där jag fortfarande är. Jag trivs jättebra. Detta har varit lärorikt för mig som annars bara jobbat på Kaitum.

I december bytt Magnus jobb, nu jobbar han åt Jokkmokks Hus. Det tycker jag är jättebra. Han är hemma mer, han kan hämta och lämna Emil.

Det är mycket mer som hänt men jag orkar inte skriva allt.

Hoppas ni andra haft ett bra år och att detta år blir lika bra....eller bättre!

Bilder från juldagen & annandagen

       


Badbilder från annandagen

       

Juldagen & Annandagen....

Under juldagen myste vi mest, Emil lekte med sina julklappar. Mormor och Morfar  var förbi en sväng för att titta på Emils julklappar.  

På eftermiddagen träffades vi hos farmor och farfar för att äta julmat. Där hade vi amerikansk julafton. ( Vi vuxna byter julklappar mellan varandra).  Magnus fick en pannlampa och jag fick ett förkläde som Gunnel hade sytt.

På annadagen var vi till Helge & Elma i Haraudden med ett paket som tomten hade lämnat fel. Klockan 17 var det daxs för badning. Vi var några stycken som hade bokat kaitum.
Det var jättevarmt och skönt. 

Bilder kommer senare... 

RSS 2.0