Ritat eld..

Ifredags när jag tog av Emil kläderna upptäckte jag att han hade ritat på armen. Jag frågade vad som hade hänt:

Då svarade han att han hade ritat eld på armen på dagis



Så här ser det ut när man har ritat eld på armen

image170




Söndag...

Idag ville ingen åka hem från stugan när solen lyste så fint... fåglarna kvittrade i skogen
Jag är inte så poetisk eller djup när jag skriver. Om ni vill läsa djupa och poetiska bloggar ska ni kika in på min kompis Karin´s blogg. Hon är duktig på att skriva.

Idag har vi varit ut med skotern till Kartjibäcken, dit brukar vi ofta åka. Det är inte långt från stugan men det ligger i en vik. Varmt och skönt, blåser sällan.
 Farmor och Farfar (Emils) far varje vår och rensar kniphålkar. Det finns bl a en hålk vid Kartjibäcken. Där bor det en liten pärluggla, den är så söt. Emi, farfar och pappa M tog en promenad till hålken för att se om den var kvar. När Magnus knackade lite i hålken som kom den fram, så då passade dom på att fota.

image168

Visst är hon söt??????

Dagen avslutade vi hos mormor med middag och bastubad. Det var superskönt!!!

image169

Lördag

Ihelgen har det varit mycket fint väder.
Vi har mest solat, kört skoter och ätit gott...

Ilördags ringde vi till Bosse och Kattis som bor i Klubbudden, för att höra vart dom hade tänkt åka m skotern. Vi kom överens om att vi skulle åka till Kebnats för där kan man ju fiska. Vi åkte dit, Magnus borrade några hål men inte en fisk fick vi. Men en stor sol lyste över oss...

När vi kom hem och hade lagat middag kom Lars förbi m skotern, gissa om det var någon som blev glad. Ögonen bara lyste och ett stort leende över hela ansiktet. Lars är Emils stora  idol....
Så då blev det skoteroverall på... Sedan satt Emil på Lars  skoter och väntade tills han skulle åka

Så vi följde med Lars till Gunnel på kvällen men, hos henne var det ingen hemma. När vi kom tillbaka till stugan åkte vi till farmor och farfar, där fick vi glass, grädde och jordgubbar. Det var supergott....

   

      Emil är på taket!
                     

En ihärdig fiskare, dock utan resultat



Tänker på er....


2008-04-15



image163

" Vi har tankar i vårt inre som vi aldrig kan säga med ord".

Idag  går våra tankar till vår kära vän Johnny, det är nu ett år sedan vi förlorade dig.
För oss känns det konstigt. När vi ser din bil komma hoppas vi på att det är du som kör,
när vi kommer in till ert hus hoppas vi att du skall sitta där vi köksbordet och lösa korsord.

Vi hoppas att en dag få vara tillsammans med dig.

Vi tänker på dig Gunnel & barnen

Gunnel, du vet att till oss är du alltid välkommen.....


Kram

Äventyr!!!!

Ihelgen har jag och Emil varit påo äventyr med morbror Lars, (Magnus morbror).
Vi har varit och kört skoter med honom hela helgen, trots att det har snöat lite. Vi har sladdat spår till olika små ställen i Mattis. Emil tyckte det var jätteskoj för att han fick ju åka på skotern m Lars. 
Idag när vi var och körde träffade vi på ca 15 st renar som inte ville flytta sig från spåret.

Igår var Monica och Lars här, vi åt tacos tillsammans.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Inatt har jag & Emil sovit i Mattis. Jag sover ju där 5 nätter/mån för att avlasta min mamma. Så Emil brukar ju sova m mormor och jag sover med pappa.
När vi åkte hem idag från Mattis så sa Emil: Morfar är ju sjuk, men han kan gå. Han behöver bara lite hjälp iband men mormor är frisk. Pappa och mamma är  ju också frisk. Ibland funderar man vad som barn tänker på. Jag skulle ibland vilja vara med i  deras tankar.

image162


Nu drömmer jag & Emil om en egen skoter.
Vi får se om drömmen blir verklighet....

Klädparty

Igår var jag och Monica på klädparty. Det är min kompis Anna som börjat att sälja kläder för märket Capri. Det fanns jättemycket fina kläder men tyvärr var mycket slut. Det jag hade spanat in fanns inte. Men det kanske är lite sent att handla vår kläder. Igår var jag in på H&M´s hemsida och där tyckte jag också det mesta börjar ta slut. När man tittar ut genom fönstret känns det som att våren är en bit bort, samma sak tycker jag om sommaren.

Om ni är nyfiken att se vad Capricollection har att erbjuda så kika in på hemsidan, www.capricollection.com


Idag har min älskade mamma varit i Luleå och servat sin bil. Då passade jag på att beställa lite kläder med henne. Jag var in på POP´s hemsida igår och såg ett par jättefina överdrags byxor till Emil med dragkedja på sidorna. Vind & vattentät, tycker det verkar smart när det är dragkedja.
Byxan heter zip.

Nu har min mamma sytt mina rumsgardiner färdiga så ikväll har jag damtorkat och städat i vardagsrummet, satt upp nya gardiner. Det blev så ljust och fint. Tack mamma!

Bilder

Här kommer lite roliga bilder på allt från fyrhjulskörning, fisketurer, fruktstunder m m


               

Förkylning.....

Jag ber om ursäkt för att  jag inte har skrivit något på bloggen på lääänge...

På skärtorsdag fick jag feber och ont i halsen. Denna förkylning med feber, halsont, huvudvärk fick jag dras med i en veckas tid. Veckan efter påsk skulle jag ha jobbat men jag låg sjuk. Det känns inte så skoj att vara sjuk hela påsk helgen, men vad gör man. Jag ringde till sjukan  men jag fick till svar att det var ett virus och det pågick i minst 14 dagar. Jag ville komma dit och ta ett halsprov för jag misstänkte halsfluss men inte det.
Men jag var ändå ut någon stund mitt på dagen.


Långfredagen var vi till stor kebnats på fisketävling, men fisken lyste med sin frånvaro. Det var endast farfar P-A som fick fisk.
På påskafton när vi vaknade hade ju påskharen varit till oss, eller Emil. Han fick ju massor av godis, leksaker, pengar och så fick han en fyrhjuling.  Det var ju skoj. Först så ville han inte köra så länge men nu går det riktigt bra. Det är ju tur att vi har isvägen som han har fått köra på.

Han har varit väldigt snäll med sin kusin William som fått köra den. Dom har turats om att köra.
På påskdagen var det fisketävling i tvärträsket hos Lars & Monica. Emil och jag tog bilen ner till Mattis och Magnus och Martin körde skoter från Strömnäs. Jag fick ingen fisk men Magnus och Emil fick var sin fisk.  Vi var inte så länge där eftersom jag inte var så pigg. Sedan så var vi och grattade moste Gun-Britt som blev 63 år.
Grattis i efterskott. 

Nu ihelgen har jag och Emil varit till Lappträsk med mormor & morfar. Min faster Mary fick en lite stroke i tisdags så hon ligger på Kalix sjukhus. Därför åkte vi en snabbis över helgen. Planeringen var att vara hemma och bara mysa eftersom Magnus har varit med sitt jobb i fjälls. 
Nu är det bra med faster. Hon får komma hem till veckan om inget annat händer.

Ikväll har vi varit och firat mitt gudbarn,  Arvid Sundberg som fyller 6 år idag, GRATTIS!!!!!! 
Hoppas du haft en bra dag med mycket paket och många kompisar.

Jag har fått förlängt uppdrag hos Vattenfall till den sista maj, det känns jätteroligt!!!! Men nu vet jag inte när jag skall hinna vårstäda, byta jord i mina blommor. Allt sådant har jag ju skjutit upp  tills jag blir arbetslös. Så det blir nog först till hösten.....


Bilder från påsk kommer...


RSS 2.0