Snart jullov...

Nu jobbar jag bara en dag till på detta år.....

Jag och Emil har sedan jullov och vi ska bara mysa.... det ska bli så skönt.


God Jul och Gott Nytt År önskar vi alla bloggläsare och vänner....



Badkalas....

I söndags var vi på badkalas på Kaitumgården.  Det var min morbror Pelle Nilsson som fyllde år. Emil kallar honom för Pelle Nilsson, det låter så roligt. Det var jätteskoj. Emil ville så gärna att kompis Elias Eriksson skulle få följa så vi tog med honom också.  Det var jättetrevligt, en mycket bra idé så här inför jul.

Vill bara påminna att vi har hyrt Kaitumbadet på annandagen mellan 10 - 12. Alla som vill får komma. Med tag det ni själv vill fika.

            

Lycka och glädje

Som jag tidigare skrivit så har vi varit i Gällivare och tagit nya allergiprover på Emil.

Igår när Magnus kom hem från jobbet så var det ett vitt brev i brevlådan från NLL i Gällivare.
Han ringde mig på jobbet och sa att nu har provsvaren kommit. Han berättade att Emil är helt fri från vete, ägg samt mjölk. Vilken lycka och glädje. Men att provet för pälsdjur hade stigit. Men för mig är det mycket värt att han kan börja äta samma mat som oss. Jag vart så glad så jag nästan började gråta. Känslan att få detta besked går inte att förklara, men vi har verkligen varit noga och kämpat med hans allergi.

Så igår kväll fick han smaka en helt vanlig bulle och sedan bakade vi en sockerkaka men det fick han vänta med tills idag. Han får ju inte äta för stora mängder på en gång. Sedan rekomenderar dom att man provar ett födoämne i taget. Vi kommer låta han äta samma kost ca ett halvår till. Och vi kommer inte att ändra i kosten på dagis. Det är bara hemma han får prova på olika rätter med "vanlig" mat. Man vill ju ha lite uppsikt över hur han reagerar.

Imorgon åker alla Vattenfallare till Sthlm från vårt jobb, kvar blir vi konsulter. Det ska bli tyst och skönt på jobbet. Marina från Proffice kommer upp och vi blir bjuden på lunch.

Ikväll har jag varit på mitt andra jobb, städat till "mina" jämtlandsgubbar. Jag och Åsa träffade chefen när vi var och städade. Han frågade om vi var intresserade av julmiddag, det var ju snällt. Det blir ju roligt att få träffa dem och lära känna dem man städar åt.

Anna L och Glenn N, hoppas ni kunnat sova i natt efter vår träff igår. Det är länge kvar till festen.....


Sov Gott

Helgen

Ihelgen har vi julpyntat lite mer här hemma. Vi har bakat lussekatter men Emil kallar dem för lassibullar och tränat på luciasånger.
Igår var vi till Cattis, Lova och deras lilla kille Alvin. Han är ju så söt och så lik sin far och syster. Emil tyckte det var riktigt skoj att vara där. Dom har ju så fint hus.

Idag har vi varit på Ajtté och julpysslat. Emil har gjort apelsiner med nejlikor, julkort samt smällkarameller som är fyllda med godis. Sedan såg vi Pippis jul som avslut på denna pyseldag.

Vi har även hunnit med träning under denna helg. Både utomhus och innomhus, så det känns skönt.

Nu ser vi fram emot en ny vecka med mycket jobb och aktiviteter. Det skall bli roligt.

Ha det bra!


Utkast: Basketkorg gjort ...

            

Basketkorg gjort av papper  Denna har Emil gjort.         En uggla


           
   Lisen hälsar oss Välkommen         Drakarna                     Trollmor sjunger vaggvisa

Hej....

Jag vet inte riktigt vad som händer hos oss men tiden springer iväg. Jag hinner inte uppdatera min blogg, jag ber så mycket om ursäkt, jag ska försöka bättra mig.

Vi har varit med Emil till GVE, han tog nya allergiprover. Vi väntar på svaren med spänning men det brukar ta lång tid innan man får svar. Sedan har vi varit på dagis där dom har haft Trollensteater och barnen har fått visa upp vad dom gjort under hösten. Föräldraföreningen hade bakat en massa gott. Bilder kommer senare.
 
Ifredags var vi på kommunfesten, det var rätt roligt förutom att maten tog slut. Tyvärr så är det ju ofta så.
Det var jättebra underhållning, Åsa Persson, Deeva och sedan en kille och tjej som jag inte kommer ihåg vad om hette. Vi var hemma rätt tidigt för jag skulle till Mattis tidigt på lö morgon för min mor åkte till IKEA med kommunal. Så jag var i Mattis hela lördagen och bakade bullar. Nu till helgen står det mjukkakor i min almanacka om jag får inspiration.

På söndagen var vi ut på skyltsöndag en stund men det var inte så mycket att se. Emil åkte brandbil med sin supersnälla fröken Birgitta.

På måndagen var vi i stan och handlade dom mesta julklapparna. Så jag tror att vi nästan är färdiga, det känns rätt bra.

Nä´nu måste jag fortsätta jobba. Vi har jobb så mycket jobb att vi kan sitta här i dag och natt..

Ha det!


RSS 2.0